Elokuva Vuokraus Netissä

Elokuva vuokraus netissä on yksi nopeimmin kansainvälisesti suosiotaan kasvattavista filmivuokrauksen muodoista.

Maailman suurin netin kautta filmejä vuokralle tarjoava firma on Netflix (www.netflix.com), jolla on yli 24 miljoonaa asiakasta, etupäässä Pohjois-ja Etelä-Amerikassa.

Muihin alan toimijoihin kuuluvat esimerkiksi Hulu, joka on Hollywood elokuvastudioiden yhteisomistama palvelu, Amazon.com, joka tarjoaa netin yli vuokrattavia elokuvia sekä netin yli ostettavia musiikkia, sekä Apple Inc, joka myy videosisältöä suositun iTunes-nettikauppansa kautta.

Näiden ohella myös Google ja Facebook ovat mukana filmien vuokrauksessa, Google Youtuben kautta toimivalla Youtube Movies palvelulla, ja Facebook siten, että elokuvastudiot voivat tarjota filmejään vuokrattaviksi suoraan Facebook kotisivujensa kautta.

Myös Best Buy niminen Yhdysvaltalainen elektroniikka myymäläketju on tullut mukaan filmien vuokraukseen CinemaNow-palvelullaan, kuin myös videovuokraamoketju Blockbuster, joiden molempien avulla voi vuokrauksen jälkeen välittömästi katsoa uusimpia Hollywood julkistuksia PC:n tai TV:n kautta.

Elokuva Vuokraus Netin Kautta Suomessa

Suomessa filmien vuokraamisen saralla pioneerina on toiminut laajakaista-ja matkapuhelinverkko operaattori Elisa, jonka vuokraukset tapahtuvat Viihde ja ruotsalaisperäisen Voddler-palvelun kautta.

Vuoden 2011 tietojen valossa Elisan palvelussa netin kautta vuokrattaville elokuville saa 24 tuntia katsomisaikaa, jonka aikana voi pitää katselutaukoja tai katsoa elokuvan useaan kertaan.

Jos kyseessä on ensi-iltaelokuva, vuokrauksen hinta vaihtelee sen perusteella vuokraako asiakas filmin standardiresoluutiolla vai HD-laatuisena.

Lisäkilpailua Elisan palvelulle tulee todennäköisesti jatkossa varsinkin Netflixin toimesta, joka on laajentanut toimintaansa viime vuosina Pohjois-Amerikasta Etelä-Amerikkaan, ja firman tarkoituksena on rantautua myös Eurooppaan.

Myös Applen iTunes, jolla on jo olemassa erittäin menestyksekäs musiikki nettikauppa myös suomalaisille, on tutkinut mahdollisuutta tarjota eurooppalaisille elokuvien nettivuokrausta vuodesta 2008 saakka.

Elokuva Vuokraus Netissä - Vuokraus Opas