Elokuvien Vuokraus

Katsaus elokuvien vuokraus tapoihin niin kansainvälisesti kuin Suomessakin, sekä netin kautta että fyysisten vuokraamojen avulla.

DVD/Blu-ray Vuokraus

Perinteinen tapa vuokrata elokuvia on käydä fyysisesti vuokraamassa filmi DVD tai Blu-ray versiona vuokraamosta, joita löytyy läpi maan niin pieniltä paikkakunnilta kuin suurkaupungeistakin.

Suomen filmivuokraamo markkinoilla on kolme isoa toimijaa, FilmTown, Makuuni, sekä R-Kioski, joilla kullakin on hyvät perusvalikoimat filmejä, sekä omat erikoisvahvuutensa.

Vuokraamoista FilmTown (www.filmtown.fi) on koko maan alueella toimiva, vuonna 1991 perustettu yritys, jolla on yli 70 toimipaikkaa, jotka tarjoavat sekä vuokraelokuvia että satojen eri irtomakeisten valikoiman.

Perusliikkeiden ohella FilmTownilla on myös FilmTown Center –jättimyymälöitä (tuplasuurella valikoimalla) kolmella eri paikkakunnalla.

Makuuni (www.makuuni.fi) on puolestaan vuodesta 1985 toiminnassa ollut firma, jolla on kaikkiaan noin 80 toimipaikkaa, kattaen lähes kaikki Suomen suurimmat kaupungit ja asutuskeskukset.

Firma on panostanut kussakin liikkeessään hyvään valikoimaan oheistuotteita, joihin kuuluvat irtokarkit, jäätelöt, snacksit, sekä virvoitusjuomat.

R-Kioskin (www.r-kioski.fi) verkosto on kolmesta vuokraamoketjusta suurin, sillä kioskiketjulla on kaikkiaan yli 660 toimipaikkaa Suomessa, joissa kaikissa tosin ei tarjota filmien vuokrausta.

Kansainvälisesti tarjolla on tälläisten vuokrauspisteiden ohella myös luottokorttien avulla toimivia DVD/Blu-ray vuokrausautomaatteja, joista tunnetuin on Yhdysvaltalainen Redbox (www.redbox.com) ketju.

Filmien Vuokraus Postin Kautta

Yksi kansainvälisesti tarjolla olevista filmien vuokraustavoista on postivuokraus, jossa asiakkaalla on kullakin hetkellä lista filmejä, jotka hän haluaa vuokrata (yleensä kiinteään kuukausihintaan niin monta filmiä kuin haluaa katsoa).

Asiakas saa postin kautta listallaan (jota voi muuttaa esimerkiksi netin kautta tai soittamalla palvelun tarjoavaan yritykseen) seuraavana olevan tai olevat elokuvat automaattisesti kotiinsa.

Katsottuaan elokuvan asiakas palauttaa sen vuokraamolle filmin mukana tulleessa kuoressa, saaden paluupostissa vuokraamolta seuraavana listalla olevan filmin.

Tällaista toimintatapaa käyttää etenkin amerikkalainen, Yhdysvalloissa toimiva Netflix (www.netflix.com), jonka vuokravalikoima kattaa 100 000 elokuvatittelia DVD:llä, ja palvelua käyttää aktiivisesti yli 10 miljoonaa tilaajaa.

Elokuvien Vuokraus Netissä

Filmien nettivuokraus on yksi helpoimmista tavoista vuokrata haluamansa filmin siihen vuorokauden aikaan kuin haluaa, vaikkapa aamuneljältä pyjamat päällä, poistumatta kotoa.

Maailmanlaajuisesti suurin filmejä netin kautta vuokraavista firmoista on vuonna 1997 perustettu Netflix (www.netflix.com), jonka toiminta kattaa siis myös postin kautta tapahtuvat vuokraukset ja joka toimii Yhdysvaltojen ohella myös Karibian saarilla, Meksikossa, sekä Brasiliassa & joukossa Keski-Amerikan maita.

Netflixin elokuvia & TV episodeja voi katsoa välittömästi vuokrauksen jälkeen TV:ssä minkä tahansa streaming ominaisuutta tukevan laitteen kautta, mukaanlukien PS3, Wii, PS2, ja Xbox 360, sekä luonnollisesti suoraan tietokoneen kuvaruudulta.

Netflixin lisäksi nettivuokrauksia tarjoavat rajatulle valikoimalle myös Hollywoodin filmistudiot Facebook-sivustojensa kautta, Youtube (www.youtube.com/movies), Best Buy elektroniikka myymäläketjun CinemaNow (www.cinemanow.com), sekä Amazon (Amazon Instant Video).

Elokuvien Vuokraus - Vuokraus Opas