Hyundai Sonata

Hyundai Sonata on keskikokoisen sedan korityypin automalli, joka ollut tuotannossa vuodesta 1985 alkaen, ja vuosimallista 2011 tarjolla kansainvälisesti myös hybridi-mallina.

Sonata on Hyundain suosituimpiin kuuluva malli, 5-hengen perheauto, jonka ajoturvallisuus- ja -mukavuusominaisuuksia, kuten ilmastointijärjestelmää, on paranneltu nykyiseen kuudennen sukupolven versioon autosta.

Turvallisuusominaisuuksiin kuuluvat myös elektronisesti ohjatut ABS-jarrut sekä vakautusjärjestelmät, kuin myös aktiiviset pääntuet ja lukuisat turvatyynyt.


Hyundain tekemä Sonata mainos Yhdysvaltain markkinoille Sonatan "Auto Pacific President's Award" (www.autopacific.com) palkinnon voittamisesta.

Vuodesta 2010 korimallista eteenpäin myytävä Sonata on kuudennen sukupolven versio autosta, joka oli kehitystyön alaisena vuodesta 2005.


Hyundain Suomen Sonata-korimalli.

Uudessa mallissa on panostettu ajoturvallisuuden ja -mukavuuden ohella varsinkin taloudelliseen ajoon, ja auto käyttääkin bensaa keskimäärin 11% tehokkaammin hyväkseen kuin aikaisempi mallisto.

Sonatasta julkistettiin vuoden 2008 Los Angeles Auto Show näyttelyssä myös Hyundai Blue Drive voimansiirtoa käyttävä konsepti, ja tämän konseptin perusteella vuoden 2011 korimallin Sonatasta tuli kansainvälisesti tarjolla olemaan myös hybridi versio.

Samaa Hyundain kehittämää hybridi voimansiirto teknologiaa käyttää myös Kia Optima Hybrid.

Sonata-mallille on olemassa omat kansainväliset nettisivunsa, osoitteessa www.sonata-hyundai.com, jossa voit tutustua autoon ja sen ominaisuuksiin yksityiskohtaisesti.

Suomen markkinoiden Sonata-mallien yksityiskohdat ja ostopaikat voit hakea Hyundain Suomi sivuilta, osoitteesta www.hyundai.fi.