Kalustetun asunnon vuokraaminen

Kalustetun asunnon vuokraaminen Suomessa on mahdollista esimerkiksi yrityksiltä Forenom, Suomen Majoitusmestari, sekä Comodo.

Yksi vaihtoehtoisista tavoista asua Suomessa on vuokrata asunto valmiiksi kalustettuna, jossa termi "kalustettu" yleensä tarkoittaa asuntoa, jossa on kaikki perusasumiseen tarvittava valmiina, usein astiastoja myöten. 

Jos kalustettu asunto vuokrataan huoneistohotelli pohjaisesti, mukaan kuuluvat normaalisti myös vuodevaatteet, internet yhteydet, sekä mahdollisesti muita elämistä helpottavia tekijöitä, kuten pesukone.

Koska "kalustettu" sanan merkitys voi vaihdella huoneistosta toiseen, sinun kannattaa ottaa yksityiskohtaisesti selville, mitä vuokrahintaan sisältyy ja mitä ei.

Kun kalustettuun vuokraamiseen liittyvät yksityiskohdat on selvitetty, sisäänmuuton yhteydessä vuokralainen ja vuokranantaja käyvät yhdessä asunnon kunnon läpi, ja vastaavasti pois muutettaessa kunto tarkistetaan uudestaan. 

Jos huomaat puutteita tai vikoja asunnossa alkutarkastuksen jälkeen, sinun kannattaa huomauttaa niistä vuokranantajille viipymättä.

Mahdolliset normaalista asumiskäytöstä poikkeava kuluminen, joka johtuu asukkaasta, laskutetaan useimmiten erikseen, joten vuokralaisen on hoidettava asuntoa huolellisesti, sekä huoneistohotellien että muiden kalustettujen vuokra-asuntojen suhteen.

Forenom

www.forenom.fi

Forenom, joka on tunnetuin Suomessa kalustettuja tilapäisasuntoja vuokraavista yrityksestä, on vuokratyövoima yritys Baronan tytäryhtiö, ja ollut toiminnassa vuodesta 2001.

Majoituspalveluiden (kalustetut lyhytaikaiset asunnot ja huoneistot) lisäksi Forenom tarjoaa myös relocation-palvelua paikkakuntaa vaihtaville (myös kansainvälisesti) ja toimii asuntovarainhoidon alueella. 

Kalustettuja asuntoja firmalta löytyy useita erilaisia vaihtoehtoja, aina kerrostalo yksiöistä omakotitaloihin ja edustusasumiseen. Forenom House -huoneistohotellit ovat osa tätä toimintaa. 

Forenomilta löytyy kalustettuja asuntoja Helsingistä, Lahdesta, Turusta, Tampereelta, Jyväskylästä, Kuopiosta, Lappeenrannasta, Porista, Oulusta, Tukholmasta, Pietarista, ja Tallinnasta. 

Suomen Majoitusmestari

www.majoitusmestari.fi

Suomen Majoitusmestari on noin 250 kalustettua asuntoa kautta maan tarjoava huoneistohotelli-konsepti.

Kukin huoneisto on asuinvalmis, toimien viihtyisänä ja kodinomaisena majoitusratkaisuna kaikilla paikkakunnilla missä yritys on toiminnassa.

Asuinnoissa on sopimuksen mukaan huolehdittu valmiiksi kalustuksesta, sähkö- ja vesimaksuista, siivouksesta, sekä liinavaatehuollosta, halutessasi aina autopaikkoihin ja saunavuoroihin saakka.

Majoitusmestarin pääasialliset asiakkaat ovat yrityksiä, mutta firma vuokraa kalustettuja huoneistoja myös yksityishenkilöille.

Kussakin vuokrauksessa, joihin automaattisesti kuuluu mukaan sähkö- ja vesimaksut, vähimmäisaikana on yksi viikko. Pitempiaikaisiin majoituksin sisältyy mukaan aina siivous ja liinavaatehuolto.

Comodo

www.comodo.fi

Comodo on Helsingissä, Tampereella, Espoossa, ja Vantaalla, kalustettuja vuokra-asuntoja väliaikaismajoitukseen tarjoava yritys.

Firman tarjontaan kuuluu joukko erikokoisia ja eritasoisia asuntoja, joissa kaikissa yhdistyy kodinomaisuus sekä asumisen vaivattomuus.

Vakiokalustus kattaa jokaisessa tarjolla olevassa asuinhuoneistossa astiaston ja tarvittavilla ruoanlaittovälineillä varustetun keittiön. Useimmissa asunnoista mukana on myös pyykinpesukone. 

Mikäli otat tällaisen kalustetun vuokra-asunnon matkasi ajaksi hotellin vaihtoehtona, kukin asunto on sijainniltaan hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella tai lyhyiden kävelymatkojen päässä keskeisistä nähtävyyksistä.

› Kalustetun asunnon vuokraaminen