Sähköauto Nyt

Sähköauto Nyt ! on organisaatio ja sähköauto yhteisö, jonka tavoitteena on tuottaa sähköautoja, jotka ovat jokaisen kukkarolle sopivia.

Hanke, ainakin sen alkuvaiheessa, muuntaa bensakäyttöisiä autoja sähköiseen muotoon.

Ensimmäinen alusta jolle tälläinen muunnos tehdään on Toyotan Corolla malli. Ensimmäiset muunnetut autot, eCorollat, toimitettiin vuoden 2009 aikana tilaajilleen.

Organisaation antamien tietojen mukaan sähköauton ostosta kiinnostuneiden määrä on ylittänyt jo 600:n kiinnostuneen rajan.

Syy siihen miksi juuri Toyota Corolla on organisaation ensimmäinen alusta, on se että Pohjoismaiden suurin sähköautojen jälleenmyyjä, norjalainen Enviro Elbilsalgin teki organisaatiolle 300:n kappaleen tilaustoiveen juuri Toyota Corolla mallille.

Tältä pohjalta tehtävän perusauton hinta (150km kapasiteetilla) on annettujen tietojen perusteella noin vastaavan uuden auton hinta Suomessa ja 300km kapasiteetilla suunnitellusti noin 7000 euroa enemmän.

Olennainen osa projektia ja sen vaiheiden seuraamista on sen nettisivusto osoitteessa www.sahkoautot.fi.

Sivustolta voit mm. lukea sähköauton eri osien toimittajien nimet, sen rahoituksen yksityiskohdat, hankkeen saaman julkisuuden, sekä seurata hankkeen etenemistä tarjolla olevien blogien kautta.