Skoda Octavia

Skoda Octavia on keskiluokan perheauto, jonka uutta versiota on valmistettu vuodesta 1996 alkaen, nykyisen korimallin ollessa toista design-sukupolvea.

Octavia mallinimeä käytettiin alkuun vuosina 1959–1964, ja uudelleen vuonna 1996 jälleenkäynnistetyn tuotannon myötä.

Uudelleentuotetun Octavian ensimmäiset mallit tulivat Suomeen vuonna 1997, ja autosta julkaistiin toinen sukupolvi vuonna 2004, joka on edelleen käytössä.


Octavian virallinen Suomen markkinoille suunnattu promootiokuva. Octavia on Škoda-malliston suosituin auto maailmanlaajuisesti.


Octavian sisätilojen designia. Kohokohtia designissa ovat mm. mittariston valkoinen taustavalaistus, joka luo sopivan kontrastin kojelaudan tummille pinnoille, sekä kojelaudassa oleva vihreä taustavalaistus, joka on suunniteltu vähän silmiä rasittavaksi, pitkiä ajomatkoja silmälläpitäen.


Skodan tekemä virallinen englanninkielinen esittelyvideo, jossa esitellään tuolloin auton designiin tehtyjä parannuksia.

Nykyisen sukupolven versioon parannettiin mm. auton maavaraa ja takamatkustajien jalkatilojen kokoa.

Ulkonäöllisesti toisen sukupolven malli pyöristyi muodoiltaan, ja ylelliseen muotoiluun panostettiin eri yksityiskohtien suhteen, niin sisätiloilta kuin ulkomuodon suhteen.

Autosta on olemassa Suomen markkinoilla sekä sedan että farmari korimallistona, ja tarjolla on kolme bensiini- ja dieselmoottoria, jotka kaikki ovat etuvetoisina valittavissa joko manuaali- tai DSG-automaattivaihteisena.

Octavia-sarjaan kuuluvat myös RS malli, sekä Octavia Scout -niminen maasto-ominaisuuksin varusteltu malli.

Voit tutustua auton teknisiin yksityiskohtiin, löytää jälleenmyyjät kautta maan, sekä selata erilaisia videoita ja kuvia autosta eri maastoissa Skodan virallisten Suomi-nettisivujen avulla, osoitteessa new.skoda-auto.com/FIN/model/newoctavia/.