Suomalainen sähköauto

Katsaus tarjolla oleviin suomalainen sähköauto tuotteisiin ja sähköauton historiaan Suomessa.

Suomen sähköautotuotannon historia keskittyy pääasiassa vuoden 1984 paikkeille, jolloin Uudenkaupungin autotehdas julkisti ensimmäisen suomalaisen sähköauton prototyypin.

Tämän ensimmäisen prototyypin rakentamiseen ja suunnitteluun olivat osallistuneet suomalaisista yrityksistä IVO, Neste, Kymi-Strömberg ja Saab-Valmet. Prototyypin pohjalta tehtiin vielä toinenkin, vastaavanlainen, Talbot Horizon sähköauto.

Uudenkaupungin autotehtaan avauksen jälkeen samana vuonna Imatran Voima, nykyinen Fortum, aloitti saavutetun tietotaidon perusteella yhdessä Nesteen kanssa Elcat (elcat.fi) nimisten sähköautojen, jotka oli valmistettu Subaru-pakettiautojen pohjalta, valmistuksen.

Elcatista muodostui varsin suosittu sähköautomalli, ja sen perusmallia, Elcat Cityvania, valmistettiin vuosien 1990 - 1995 välillä yli 200 kappaletta, joista 60 myytiin Suomen Postille ja jotka kaikki olivat käytössä vielä vuonna 1998 ja viimeinen poistui käytöstä vasta vuonna 2006.

Cityvanin mallin huippunopeus oli 90 km/h ja toimintamatka 80 km yhdellä latauksella.

Vuoteen 2000 mennessä suomalaisia Elcat sähköautoja oli rakennettu yli 240 ja niiden vientiä oli tapahtunut yli kymmeneen maahan.

Tilastokeskuksen tietojen mukaan Suomeen oli tuolloin, vuonna 2000, rekisteröity 161 käytössä olevaa sähköautoa ja vuoden 2006 lopussa 104 kappaletta.

Sähköautoja käytetään nykyoloissa paljon varsinkin kokeilukäytössä mahdollista laajempaa käyttöönottoa silmälläpitäen, kuten esimerkiksi Vantaan kaupungin katurakennusosaston puhtaanapitotyöntekijöillä.

Kuten Elcatin myyntihistoria osoittaa, Suomen Posti on ollut pioneereja sähköautojen käyttöönotossa Suomessa, ja 1990-luvun jälkipuoliskolla Postin tavoitteena oli jopa nostaa sähköautojen osuus kymmeneen prosenttiin yhtiön jakeluautokannasta.

Tämä tavoite jäi kuitenkin toteutumatta kun Fortum, joka on myös valtion hallinnoima yhtiö, vetäytyi Elcatin toiminnasta myymällä sen toiminnan toimivalle johdolle vuonna 2000.

Posti ei ole kuitenkaan lopettanut edelläkävijän rooliaan sähköautojen suhteen, vaan mm. vuoden 2009 aikana Postin kokeiluihin kuului Citroen Berlingon sähköautoversion toimivuuden testaus postinjakelussa.

Suomessa on olemassa myös erilaisia sähköautojen käyttöönottoa edistäviäö yhdistyksiä, joista kuuluisin on Suomen sähköajoneuvoyhdistys (www.sahkoajoneuvoyhdistys.fi).

Elcat aloitti vuonna 2008 aikana uuden projektin sähköautojen suhteen, jonka tuloksena on uusi tuotantoon suunniteltu sähköauto Suomen oloihin ja vientiin.

Myös Helsingin ammattikorkeakoululla, Metropolian Autolaboratoriolla (www.raceabout.fi/era/) on projekti...

...jossa se ryhtyy valmistamaan yhdessä kv asiantuntijayritysten kanssa sähkökäyttöistä urheiluautoa nimeltään ERA, jonka se on suunnitellut, ja jonka vuosituotantomääräksi on kaavailtu 300 kappaletta.

Yksi tunnetuimmista Suomalainen Sähköauto projekteista on Sähköautot Nyt -yhteisö (www.sahkoautot.fi), joka muuntaa Toyota Corolla -mallisia polttomoottoriautoja sähköisiksi, tavoitteenaan tuoda markkinoille ainakin 500 kpl tälläista muunnosta.

Oululainen AMC Motors Oy ilmoitti aloittavansa suunnittelemiensa Sanifer Mini-Car sähköisten mopoautojen tuotannon yhteistyössä kiinalaisen Great Wall Motorsin kanssa, tavoitteena 2,000 auton tuotanto ja myynti.